Op maandag 3 april kunnen liefhebbers van filmbeelden van het oude Nijmegen hun hart weer ophalen.

Ook dit jaar hebben de vrijwilligers van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld weer een aantrekkelijke en gevarieerde voorstelling in elkaar gezet. Historische beelden van de dit jaar honderd jaar bestaande Radboud universiteit zijn gecombineerd met die van belangrijke gebeurtenissen in de stad in dezelfde periode.

Zo kunt u In de voorstelling Honderd jaar universiteit, honderd jaar stad fraaie herkenbare stadsbeelden zien uit de jaren twintig (in zwart-wit) en dertig (in kleur), de wederopbouwperiode in de jaren vijftig, het Keizer Karelplein in de jaren zestig, toen het verkeer nog niet werd geregeld door stoplichten maar door agenten, krakers in de jaren zeventig, honderd jaar hoogwater en de vernieuwingen in de 21ste eeuw.
Ook de filmbeelden van de universiteit zullen vaak herkenbaar zijn voor iedereen. Veel Nijmegenaren hebben wel eens een bezoek gebracht aan het Radboudziekenhuis of de faculteit tandheelkunde.
Het belooft dus een uiterst afwisselend programma te worden voor iedereen.

Het filmprogramma Honderd jaar universiteit, honderd jaar stad wordt op 3 april tweemaal vertoond, om 14.00 en om 20.00 uur. Het duurt ruim twee uur.
Kaartjes voor de voorstelling kunt u vanaf 20 maart kopen in het Infocentrum WO2, Ridderstraat 27 te Nijmegen. U kunt daar terecht van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
De kaartjes kosten € 12,00. Pinnen is niet mogelijk, ze zijn alleen verkrijgbaar tegen contante betaling. Digitaal zijn kaartjes verkrijgbaar via de website van De Vereeniging:
www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/programma?start=2023-04-03&end=#anchorFilters.
Dan betaalt u wel € 1,25 extra voor administratiekosten.

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?