In oktober viert de Radboud Universiteit haar eeuwfeest. In die maand is er een uitgebreid feestprogramma opgesteld. Een onderdeel daarvan zijn drie filmvoorstellingen op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober a.s. Ze worden verzorgd door de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld, de stichting die bewegende beelden van het oude Nijmegen en omgeving verzamelt en vertoont. SNBIB vertoont dan een filmprogramma over de honderdjarige universiteit. Het programma bestaat uit films afkomstig uit haar eigen archief, aangevuld met materiaal van (oud-)medewerkers van de universiteit, het universiteitsarchief en het Katholiek Documentatie Centrum.

Het programma is niet alleen interessant voor direct betrokkenen bij de universiteit, maar ook voor anderen. Veel Nijmegenaren kennen immers oude en nieuwe universiteitsgebouwen van de buitenkant of hebben binnen wel eens een bezoek gebracht aan de aula van de universiteit of de faculteit tandheelkunde. Misschien zijn ze wel eens geconfronteerd met onderzoekende, feestvierende, sportende of demonstrerende studenten, hebben studenten op kamers of in de buurt wonend gehad.

De voorstellingen zijn op donderdag 19 oktober 20.30 – 21.45 uur, vrijdag 20 oktober 19.00 – 20.15 uur en zaterdag 21 oktober 15.00 – 16.15 uur. Ze worden vertoond in zaal 1 van het Collegezalencomplex, Mercatorpad 1, 6525 HS Nijmegen.
De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden via www.ru.nl/services/aanmelden-voor-radboud-art-science De zaal heeft 425 plaatsen.