OPROEP FILMBEELDEN OPENBAAR VOORTGEZET ONDERWIJS NIJMEGEN

imagesVoor een aflevering van de cultuurhistorische serie ‘Altijd Nijmegen’ op de lokale TV-zender N1 zoeken we filmbeelden uit de historie van de scholen van voortgezet openbaar onderwijs. Deze scholen kunnen in Nijmegen bogen op een lange geschiedenis met veel jubilea.

In 2014 viert het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen haar 94e lustrum. Het is dan 470 jaar geleden dat de Latijnse School van start ging. Deze school uit 1544 in het fraaie gebouw aan het Stevenskerkhof wordt beschouwd als de voorloper van het huidige Stedelijk Gymnasium.

In 1865 werd door de burgers van Nijmegen de gemeentelijke HBS opgericht. In 1979 kwamen alle scholen van de archipel, de Keizer Karel MULO, de MMS en HBS-A aan het Julianaplein, en de HBS-B aan de Kronenburgersingel samen in de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) aan de Lamastraat (nu IJsbeerstraat). In 2015 viert zij haar 150-jarig bestaan.

Omdat deze school groeide als kool, werd in de Lindenholt in 1988 het Lindenholt College opgericht, dat dit jaar haar 25-jarig bestaan vierde als onderdeel van het Mondial College.Heeft u filmbeelden dan horen we dat graag.

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?